5G-masterclasses in lab 5Groningen

GRONINGEN

5Groningen heeft enkele exclusieve 5G-masterclasses georganiseerd. Deze vinden vanaf dinsdag 17 oktober plaats in het eigen lab van 5Groningen, het 5G-project van de Economic Board Groningen (EBG).

Per masterclass is ruimte voor maximaal vijftien deelnemers. De twee uur durende lessen worden gegeven door deskundigen van topspelers uit de telecomwereld zoals KPN, Vodafone, Ericsson, Huawei en TNO.

5G-gerelateerde onderwerpen

Iedere masterclass heeft een 5G-gerelateerd onderwerp dat wordt ingeleid door een expert, waarna er ruimte is voor vragen en inhoudelijke discussie over het onderwerp. De masterclasses vinden eens per drie weken plaats op een donderdag (met uitzondering van 17 oktober); van 16.00 tot 18.00 uur. Enige voorwaarde voor deelname is dat geïnteresseerden zich van tevoren aanmelden op www.5groningen.nl.

Onderwerpen

Programmamanager Peter Rake van 5Groningen trapt de reeks af met een masterclass over de wereld van 5G en wat de komst van dit supersnelle internet betekent voor de toekomst. Donderdag 9 november spreekt Jan van Dongen van Ericsson over ‘5G van innovatie naar realiteit’. Donderdag 30 november heeft Rudi Niemeijer van TCG het over ‘IoT in de praktijk’. Donderdag 21 december behandelt Robbert Kelder van KPN 5G-kansen voor startups.

Auteur

admin