Dag van de Mantelzorg: feestelijke waardering voor mantelzorgers

GRONINGEN

Congrescentrum Hanze Plaza vormt vrijdag 10 november het decor voor de stad-Groninger viering van de Dag van de Mantelzorg. Met een optreden van Diep Triest.

Mantelzorg is zorg die gedurende minstens drie maanden en acht uur per week vanuit een persoonlijke relatie wordt gegeven aan iemand met een ziekte of beperking. De gemeente Groningen en de samenwerkende zorg- en welzijnsorganisaties zijn blij met de inspanningen van mantelzorgers. Om haar dankbaarheid kracht bij te zetten pakt de gemeente flink uit. In de week voorafgaand aan de Dag van de Mantelzorg zijn ‘ontspannende bijeenkomsten’ voor mantelzorgers in de wijken. En speciaal voor jonge mantelzorgers (jonger dan 25 jaar) heeft Humanitas Groningen een uitje naar de bioscoop georganiseerd.

Verrassingscoupon verzilveren

Bezoekers van het feest in Hanze Plaze kunnen na afloop de verrassingscoupon van de Mantelzorgkaart inleveren voor een cadeau. Deze coupon kan vanaf 13 november echter ook op het mantelzorgspreekuur of via de mantelzorgondersteuner in de wijk verzilverd worden. Mantelzorgers die nog geen Mantelzorgkaart hebben kunnen deze gratis afhalen bij de WIJ Entree in hun wijk of bij het Centrale Steunpunt Mantelzorg van Humanitas.

Aanmelden

Aanmelden voor de Dag van de Mantelzorg en de bijeenkomsten in de wijk kan tot 12 oktober via www.humanitas.nl/groningen. Meer informatie: 050-3126000.

Auteur

admin