Opening nieuwe locatie Voedselbank Stad Groningen

GRONINGEN

Burgemeester Peter den Oudsten van Groningen opent vrijdag 6 oktober het nieuwe onderkomen van Voedselbank Stad Groningen (VBSG).

De gemeente Groningen berichtte het VBSG-bestuur in augustus 2016 dat de voedselbank aan de Oosterhamrikkade 119 plaats moest maken voor woningbouw. Het bestuur ging vervolgens meteen op zoek naar een andere locatie ‘in het centrum van de armoede’. Daarop werd het pand aan de Ulgersmaweg 57 gevonden.

Helpende hand

De gemeente bood de helpende hand door het gebouw per januari 2017 vrij van huur te maken. De gemeente Groningen, het Oranjefonds, de Riki Stichting, een fonds uit de stad dat onbekend wenst te blijven en de Landelijke Vereniging van Voedselbanken maakten vervolgens renovatie van het in bedenkelijk staat verkerende pand mogelijk. Daarbij kreeg de VBSG bovendien hulp van tal van vrijwilligers en architectenbureau Oving.

Twee keer zo groot

Eindresultaat is een twee keer zo groot pand als aan de Oosterhamrikkade. De Stadse voedselbank beschikt nu bijvoorbeeld over een koel- en een vriescel van ieder 100 vierkante meter. Volgend jaar wordt er bovendien een distributiecentrum voor de andere voedselbanken in de provincie Groningen ingericht.
Naast Voedselbank Stad Groningen zijn Present, Laat ze maar Lachen, Quiet Community en de Vakantiebank in het nieuwe pand gevestigd.
De openingshandeling is om 15.30 uur.

Auteur

admin