Expositie 'Zo kun je 't zien' in Y2

GRONINGEN

In ateliercomplex Y2 in Groningen wordt vrijdag 13 oktober de tentoonstelling 'Zo kun je 't zien' geopend.

Deze expositie toont werk van de Groninger kunstenaars Agnes Schlebusch, Jantine Landman en Jovita Leurs. Zij baseren hun werk allen op de waarneming, maar zijn in de keuze en uitwerking van hun onderwerpen totaal verschillend.

Agnes Schlebusch

Agnes Schlebusch schildert mensen in hun alledaagse bezigheden: een rollator voortduwend, poserend voor een foto, aan de zijlijn, op visite. Haar portretten zijn nooit grotesk, altijd met empathie. In Y2 worden werken op linnen, paneel en papier getoond.
Lees verder na de afbeelding.
[caption id="attachment_74118" align="aligncenter" width="235"]Agnes Schlebusch Voorbeeld van het werk van Agnes Schlebusch.[/caption]

Jantine Landman

Ook Jantine Landman legt haar directe omgeving vast. Met trefzekere lijnen ligt een kudde schapen als een hunebed in het gras; kijkt een schaap nieuwsgierig om naar de toeschouwer. Naast tekeningen worden in Y2 ook druksels van haar hand getoond: vrij werk, maar ook illustraties bij kinderverhalen.
Lees verder na de afbeelding.
[caption id="attachment_74119" align="aligncenter" width="383"] Voorbeeld van het werk van Jantine Landman.[/caption]

Jovita Leurs

In Jovita Leurs' werk is een hoofdrol weggelegd voor het Groninger landschap. Monumentaal zijn haar kraaien, speels de mussen en scholeksters. Bouwsels in het landschap brengt ze terug tot hun essentie, de omgeving oproepend met een enkele veeg. In haar werk worden veelal gemengde technieken toegepast.

Openingstijden

Na de feestelijke opening vrijdag 13 oktober (17.00 uur) is de tentoonstelling zaterdag 14, zondag 15, vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 oktober van 12.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. Daarnaast kan de expositie tot 30 oktober op afspraak (050-5258529) bezocht worden.

Auteur

Marc Jansen