Live planetariumshow 'Cassini' in DOT DOME Cinema

GRONINGEN

DOT Groningen presenteert zondag 8 oktober de live planetariumshow 'Cassini'. Dit gebeurt in het kader van het Weekend van de Wetenschap.

DOT is het enige 3D-koepeltheater in Nederland, en één van de slechts twintig van deze theaters in de hele wereld. Films worden geprojecteerd op een hemelbol van 20 meter doorsnede.

Cassini

Met de live planetariumshow 'Cassini' leven bezoekers mee met de laatste glorieuze momenten van de Cassini. Deze ruimtesonde draaide sinds 2004 rondom Saturnus. De Cassini maakte foto's van de planeet met zijn manen en ringen. Daarbij deed hij belangrijke wetenschappelijke ontdekkingen, zoals ijsfonteinen op de Saturnusmaan Enceladus en zeeën van vloeibaar methaan en ethaan op Titan.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_74215" align="aligncenter" width="430"] De Cassini ruimtesonde in een baan rondom zijn gastheer Saturnus. Foto: NASA/JPL-Caltech[/caption] Op 15 september 2017 kwam een spectaculair einde aan de missie. De sonde dook rechtstreeks op Saturnus af, verrichtte in de atmosfeer zijn laatste metingen om vervolgens om 13.55 uur één te worden met de gasreus.

Elk half uur

Tussen 12.00 en 17.00 uur start elk half uur een planetariumshow. Tickets kosten 1 euro. De show wordt verzorgd door Rijksuniversiteit Groningen (Kapteyn Instituut en CIT) in samenwerking met DOT.

Auteur

Marc Jansen