Muziektheatervoorstelling ‘14-18’ in Martinikerk

GRONINGEN

Theater Nomade staat van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 oktober met de muziektheatervoorstelling ‘14-18’ in de Martinikerk in Groningen.

De voorstelling begint met authentieke filmbeelden van de opening van het Vredespaleis in 1913. Een jaar later begint de allesvernietigende loopgravenoorlog, die de geschiedenis in is gegaan als de Eerste Wereldoorlog 1914-1918.

Albert Hahn

Hoofdpersoon in deze voorstelling is de in Groningen geboren politiek tekenaar Albert Hahn, die zijn vak leerde op Academie Minerva. In het redactielokaal van het socialistische Dagblad het Volk bespreken journalist Jacob Domela en de pacifistische politiek tekenaar Albert Hahn hun politieke positie in de stroom van wereldhistorische gebeurtenissen. Berichten over de loopgravenoorlog, revolutionaire bewegingen en vallende keizerrijken komen via, telegraaf, kranten, telefoon, zwart-wit foto’s en filmbeelden het redactielokaal binnen.

Ab Gietelink

Ab Gietelink tekende voor het scenario en regisseert het stuk, waarin hij zelf - met Marcel Schouwstra - ook een rol speelt. Meer informatie: www.theaternomade.nl.

Auteur

admin