Scootmobieltraining en rijvaardigheidsbijscholing bij MFC De Wijert/ Helpman

GRONINGEN

In MFC De Wijert/ Helpman in Groningen wordt donderdag 19 oktober een scootmobieltraining gegeven. Een kleine maand later, dinsdag 14 november, volgt een rijvaardigheidsbijscholing voor automobilisten.

Beide trainingen zijn in opdracht en met financiering van de provincie (Vekeerswijzer Groningen) en gemeente Groningen georganiseerd door Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV). Dit in samenwerking met ouderenorganisatie GROS en enkele andere partijen.

Scootmobiel

De scootmobieltraining bestaat uit een een theoriegedeelte, een behendigheidsparcours en een rit door de omgeving onder begeleiding van een scootmobielinstructeur. De gratis training is een samenwerkingsinitiatief van Verkeerswijzer Groningen, de gemeente, GROS en SBV. De training duurt van 13.30 tot 16.30 uur. Aanmelding: 0512-544610 of tessa@stichtingsbv.nl.

Rijvaardigheidsbijscholing

De rijvaardigheidsbijscholing vindt dinsdag 14 november van 13.30 tot 16.30 uur plaats bij MFC De Wijert/ Helpman. Tijdens deze ‘bijspijkercursus’ worden nieuwe verkeerssituaties- en regels doorgenomen, wordt een workshop Zintuigen in het verkeer gegeven en wordt een praktijkrit gereden in de eigen auto. De gratis rijvaardigheidstraining is een samenwerkingsinitiatief van Verkeerswijzer Groningen, de gemeente, GROS en SBV. Aanmelden: tessa@stichtingsbv.nl of 0512-544610.

Auteur

admin