Het Houten Huis speelt jeugdvoorstelling voor volwassenen

GRONINGEN

Jeugdtheatergezelschap Het Houten Huis speelt de jeugdvoorstelling ‘Onbekend Land’ zaterdag 14 oktober voor volwassenen. Plaats van handeling is het Grand Theatre in Groningen.

“Als volwassenen naar een jeugdvoorstelling gaan, is is er in de zaal een heel andere spanning dan als die vol zit met kinderen”, vertelt zakelijk leider David van Griethuysen van Het Houten Huis. “We merken dat onze voorstelling ‘Onbekend Land’ ook graag wordt bezocht door publiek zonder kinderen. Daarom hebben we ‘m speciaal voor volwassenen in de avond geprogrammeerd, met een goed gevuld programma eromheen.”

Onbekend Land

‘Onbekend Land’ gaat over het overwinteren van eenzaamheid. Na een lange reis zet ze met een plof haar koffers op de ijzige bergtop. Het is hier wit en glibberig. Dit is haar nieuwe thuis, maar alles is hier anders. Een grote luchtbel bezorgt de post. Eigenaardige buren varen op de rug van een groot zeedier naar haar toe om kennis te komen maken. Onder de sneeuw schijnen lichtjes en klinkt er vreemde muziek. Langzaam ontdekt ze hoe alles werkt in dit onbekende land, maar als ze haar koffer openmaakt stromen heimwee en herinneringen naar buiten...

Voorafje en toetje

Jonge maker Mirthe Dokter, net afgestudeerd aan de theaterschool in Arnhem, presenteert als voorafje haar voorstelling ‘Kijk, ik zoek!’. Als toetje houdt Floortje Schoevaart een nagesprek over inspiratiebronnen, gemeenschappelijke delers en verbeelding. Met het ticket voor ‘Onbekend Land’ kunnen bezoekers gratis deelnemen aan het hele programma. Voor de voorstelling van Mirthe Dokter zijn slechts 25 plaatsen beschikbaar. Aanmelden daarvoor kan via info@hethoutenhuis.org. Kaarten zijn verkrijgbaar via grandtheatregroningen.nl.
‘Onbekend Land’ begint om 20.30 uur en duurt een uur. ‘Kijk, ik zoek!’ duurt van 19.30 tot 20.00 uur. Het nagesprek met Floortje Schoevaart duurt van| 21.45 tot 22.15 uur

Auteur

admin