Lezingenserie ‘Stof’ bij VRIJDAG

GRONINGEN

Bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, wordt donderdag 12 oktober de lezingenserie ‘Stof’ afgetrapt.

In deze vierdelige reeks delen kunstenaars hun visie op de verwerking van textiel in de hedendaagse kunst. Het spits wordt donderdag 12 oktober afgebeten door Barbara Polderman. Ze werkt vanuit Arnhem gestaag aan een groeiend oeuvre van sculpturen, wandkleden en collages. Dieren hebben steevast een bijzondere rol in het werk van Polderman, maar meestal niet als dier.

Lezingen

Op de lezing van Polderman volgen voordrachten van Fransje Killaars (9 november), Karin van Dam (7 december) en Berend Strik (18 januari). Zij staan allen in binnen- en buitenland bekend om hun eigen textiele installaties. Organisator Wim Bosch: “Textiel of textiel-achtige materialen hebben in tegenstelling tot verf of brons de bijzonderheid dat ze ons in ons dagelijks leven ook letterlijk dicht op de huid zitten. Van de wieg tot het graf, in kleding en bekleding.” De lezingen vinden plaats op de locatie Walstraat 34 van VRIJDAG. Ze beginnen steeds om 20.00 uur. Entree: 7,50 per lezing (studenten/ cursisten: 5 euro).
Meer informatie/ aanmelding: bijvrijdag.nl/stof.

Auteur

admin