Trio Martinů in De Oosterpoort

GRONINGEN

Trio Martinů speelt vrijdag 13 oktober op uitnodiging van de Groningsche Muziekvereeniging in De Oosterpoort in Groningen.

Het Praagse Trio Martinů werd in 1990 opgericht. Het speelt sinds 1993 in de huidige bezetting: Pavel Šafařík (viool), Jaroslav Matějka (cello) en Petr Jiříkovský (piano).

Tsjechische muziek

Hoewel de drie musici een groot scala aan pianotrio’s spelen, blijken ze vooral een grote liefde te hebben voor de muziek uit hun eigen land. Voor het concert in Groningen hebben ze met werken van Suk, Martinů, Dvořák en Sjostakovítsj gekozen voor een heel Tsjechisch programma. Slechts Sjostakovítsj is niet uit Tsjechië afkomstig.

Kaartverkoop

Het concert in (de kleine zaal van) De Oosterpoort begint om 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.groningsemuziekvereniging.nl, via kamermuziek.groningen@gmail.com en aan de kassa van De Oosterpoort.

Auteur

admin