Try-out en première ‘Een Vreemde Gast’in Der Aa-Theater

GRONINGEN

Het Der Aa-Theater in Groningen is toneel van zowel een try-out als de première van de nieuwe voorstelling ‘Een Vreemde Gast’ van Het Complot Theater.

De try-out is vrijdag 13 oktober (20.00 uur), de première zaterdag 14 oktober (20.00 uur).

Een zwarte Pool

‘Een Vreemde Gast’ is een bewerking van het stuk ‘Een zwarte Pool’ van toneelschrijver Karst Woudstra uit de jaren negentig. Theatermaker Ton Rohde heeft de inhoud getransporteerd naar de actualiteit waarin de hedendaagse vluchteling c.q. gelukszoeker een grote rol speelt.

Een Vreemde Gast

‘Een vreemde gast’ gaat over Seiffert en Lilly van der Merwede, welgestelde moderne vijftigers. Hij is notaris, zij heeft haar cateringbedrijf en kunsthandel. Op een avond treffen zij voorbereidingen voor een etentje met twee andere stellen, goede vrienden. Wanneer zij arriveren treffen ze 'Een Vreemde Gast'. Ieder heeft zijn eigen reactie en in de onderlinge relaties draagt elk personage zijn eigen geheim. Maar hoelang nog?

Pijnlijke momenten

In deze voorstelling loopt een aantal zaken door elkaar; knellende relaties uit het verleden, botsende culturen, hechte vriendschap, ontrouw en broeierige verlangens in het heden. Dat zaait natuurlijk verwarring en leidt uiteindelijk tot ingrijpende keuzes. Gebeurtenissen in de scènes leveren soms pijnlijke momenten op. Plaatsvervangende schaamte en hilarische momenten wisselen elkaar af.
Meer informatie: www.hetcomplottheater.nl.

Auteur

admin