Björk & IJslandse volksmuziek in Lutherse kerk

GRONINGEN

Het Fries Project Orkest en Tous les oiseaux d'Europe geven zondag 15 oktober in de Lutherse kerk in Groningen een concert geïnspireerd op de muziek van de IJslandse artiest Björk.

Het programma ‘ICE’ is in april in première gegaan in Berlijn, in een uitvoering van het Fries Project Orkest en popkoor Orange Voices uit Oranienburg bij Berlijn. De compositie van Frans Vermeerssen is nu in Groningen te zien in een uitvoering van het Fries Project Orkest en Tous les oiseaux d'Europe, een twintig zangers en zangeressen tellende vocal group uit Groningen onder leiding van dirigent en arrangeur Hans Kaldeway. Het Fries Project Orkest bestaat uit 25 musici en staat onder leiding van saxofonist, arrangeur en dirigent Frans Vermeerssen.

Björk

Björk wordt gezien als één van de belangrijkste vernieuwers van de popmuziek sinds de Beatles. Volgens artistiek leider Frans Vermeerssen is haar betekenis voor de muziek ondanks haar succes nog steeds onderschat. Alle reden om haar composities als uitgangspunt te nemen voor het project ‘ICE’. Volgens Björk zelf zit IJsland in haar wezen en in haar creaties. Aanleiding om ook traditionele volksmuziek uit dat land in het programma op te nemen.
Aanvang: 15.00 uur.
https://youtu.be/RIGgn1s3AvI

Auteur

admin