Culturele Zondag met jazz-saxofoniste Tineke Postma

LEEGKERK

In de kerk van Leegkerk staat 15 oktober een nieuwe Culturele Zondag geprogrammeerd. Met ditmaal een optreden van jazz-saxofoniste Tineke Postma.

De Friezin speelt in Leekerk eigen repertoire. Met daarin duidelijk hoorbaar invloeden uit de klassieke muziek en ‘New York’.

Tineke Postma

Tineke Postma studeerde in 2003 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en de Manhatten School of Music in New York. Haar sterke connectie met de Amerikaanse jazzwereld resulteerde in optredens op podia als Carnegie Hall en met Grammy Awards bekroonde cd-opnamen met sterren als Terri Lyne Carrington, Greg Osby, Wayne Shorter, Esperanza Spalding en Dianne Reeves. The Evening Standard noemde haar ‘One of the leading ladies in jazz’. Ze won grote prijzen als de Buma Boy Edgar Prijs, Sisters in Jazz Award en de Jazz Juan Revelations Award. Het Amerikaanse blad Downbeat plaatste haar meerdere jaren in de ‘Rising Star’ sopraan- en alt saxofonist-polls. Postma heeft zes cd’s onder eigen naam uitgebracht, waaronder ‘Sonic Halo’ met Greg Osby.

Tineke Postma Quartet

Met het Tineke Postma Quartet speelde ze op vele internationale festivals en podia, zoals het North Sea Jazz, het Tokyo Jazz Festival en het Winter Jazz Fest in New York. Sinds 2011 is Postma docent aan Hochschule Osnabrück in Duitsland en het Prins Claus Conservatorium in Groningen.
Aanvang: 15.30 uur. Kaarten (à € 7,50) zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda, bij Boekhandel Godert Walter en bij Boekhandel Van der Velde.

Auteur

admin