Diversity Day Groningen 2017 op Vismarkt

GRONINGEN

De Vismarkt is zondag 15 oktober toneel van de zesde editie van Diversity Day Groningen.

Dit evenement om de pracht en kracht van het verschil. ‘Jezelf’ zijn (op welke manier dan ook) is niet alleen een recht, maar ook een verrijking. Op de Vismarkt is van alles te doen, waarbij de diversiteit van Groningers centraal staat.

Urban House Groningen

Urban House Groningen verzorgt een programma met muziek, dans en spoken word, verdeeld over drie kleine podia. UHG nodigt bezoekers bovendien uit een bijdrage te leveren aan drie graffitizuilen. Verder kunnen bezoekers ‘levende boeken’ lenen uit de Human Library Groningen. Deze ‘levende boeken’ vertellen bezoekers een bijzonder verhaal over hun eigen leven.

LHBT

Op Diversity Day Groningen wordt specifiek aandacht geschonken aan LHBT. In het kader van genderidentiteit is het bijvoorbeeld mogelijk om als het andere geslacht op de foto te gaan. Verder is er aandacht voor mensen met een handicap. Bezoekers kunnen op een circuit ervaren hoe het is in een scootmobiel te rijden. Bewoners van Noorderbrug vertellen én demonstreren hoe zijn omgaan met hun beperking.
Het programma, dat in opdracht van de gemeente Groningen is georganiseerd door Discriminatie Meldpunt Groningen (DMG), duurt van 13.00 tot 17.00 uur.

Auteur

admin