Lezing over Kerkuilenwerkgroep Groningen bij Avifauna

GRONINGEN

André Eijkenaar geeft woensdag 18 oktober een lezing bij Avifauna Groningen. De lezing gaat over de Kerkuilenwerkgroep Groningen. Plaats van handeling is ‘t Vinkhuys in Groningen.

De Kerkuilenwerkgroep Groningen is een onderafdeling van Stichting Kerkuilenwerkgroep Nederland en krijgt ondersteuning van Landschapsbeheer Groningen. De Kerkuilenwerkgroep Groningen werkt nauw samen met Avifauna Groningen, de Groninger vereniging voor vogelaars.

Lezing

In zijn lezing zal André Eijkenaar namens de Kerkuilenwerkgroep Groningen een overzicht geven van onder andere de broedbiologie, geslachtsverschillen, prooien, migratie en bedreigingen van de kerkuil. Aan de hand van de door de werkgroep verzamelde gegevens zal hij inzicht gegeven in de populatiebiologie van de kerkuil in de provincie Groningen. Dit alles wordt ondersteund met Eijkenaars eigen foto's.

André Eijkenaar

André Eijkenaar is 34 jaar als voorman werkzaam bij Landschapsbeheer Groningen. Hij is sinds 1990 actief bij de Kerkuilenwerkgroep Groningen, waarvan de laatste elf jaar als regiocoördinator. In die hoedanigheid onderhoudt hij namens de werkgroep de contacten met de Stichting Kerkuilenwerkgroep Nederland. André is daarnaast een fervent natuurfotograaf. De lezing begint om 20.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

admin