Video | Victor Chumo wint 31ste Menzis 4 Mijl van Groningen

GRONINGEN

Victor Chumo heeft zondagmiddag de 31ste editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen op zijn naam geschreven.

De Keniaan raffelde het 6,437 kilometer lange parcours tussen Haren en de Groninger Vismarkt af in 17 minuten en 31 seconden. De Ethiopiër Yomif Kejelcha finishte op 1 seconde als tweede. Chumo's landgenoot Noah Kipkemboi finishte in 17 minuten en 36 seconden als derde. Bij de vrouwen maakte Ruth Jebet haar favorietenrol volledig waar. De Keniaanse kwam na 19 minuten en 16 seconden als eerste over de finish. Dat was slechts 2 seconden boven het parcoursrecord van Viola Kibiwot uit 2013.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_74232" align="aligncenter" width="431"]Ruth Jebet. Foto: 4 Mijl van Groningen Ruth Jebet was de snelste vrouw. Foto: 4 Mijl van Groningen[/caption]

Snelste Nederlander

Richard Douma was dit jaar de snelste Nederlander. Douma finishte in precies 19 minuten. Jip Vastenburg was de snelste Nederlandse vrouw. Zij evenaarde het parcoursrecord van de Nederlandse vrouwen: 19 minuten en 59 seconden. [caption id="attachment_74233" align="aligncenter" width="431"]Richard Douma. Foto: 4 Mijl van Groningen De snelste Nederlander: Richard Douma. Foto: 4 Mijl van Groningen[/caption] Onderstaande video geeft een beeld van de dag.

Auteur

Marc Jansen