Balkunstenaar Tom Vegter loopt 4 Mijl van Groningen hooghoudend

GRONINGEN

Tom Vegter uit Groningen heeft de 4 Mijl van Groningen op een bijzondere manier voltooid. De fulltime freestyle voetballer liep de 6437 meter lange hardloopwedstrijd tussen Haren en Groningen jonglerend met de bal.

Vegter behoorde net als onder anderen tv-presentator Koert Jan de Bruijn, de voetballers Yoëll van Nieff en Sergio Padt, en en presentator Jan-Douwe Kroeske tot de deelnemers van de Charity Run. Hij zette zich met zijn deelname derhalve in voor het aan de 4 Mijl verbonden goede doel, Stichting Kids United. Tom Vegter besloot de 6437 meter lange hardloopwedstrijd tussen Haren en Groningen op zijn eigen manier te volbrengen. Hoewel de organisatie hem waarschuwde voor de risico’s, liet hij zich na de start een bal toewerpen. Om deze niet meer te laten vallen. Bij de finish stonden er meer dan 62 minuten op de klok.

Auteur

Marc Jansen