Ambitie JobCafé in Martinikerk in Groningen

GRONINGEN

De Martinikerk in Groningen is woensdag 18 en donderdag 19 oktober toneel van het Ambitie JobCafé 2017.

Ambitie is het grootste on- en offline banenmatching platform van het Noorden. Het laagdrempelige Ambitie JobCafé richt zich op starters, young professionals en carrièreswitchers met een mbo- tot wo-achtergrond.

Ambitie draait rollen om

Ambitie slaat de handen ineen met dertig werkgevers. Zij zijn afkomstig uit de volgende sectoren: onderwijs, media, commercie, overheid, gezondheid/zorg, techniek en IT. Bezoekers kunnen vooraf óf ter plekke aan de koffiebar een koffiedate regelen met bedrijven als FirstDayIT, Van Ede & Partners en Kenonz. Hiermee regelt niet de werkgever, maar de werknemer, zelf zijn of haar eigen kennismakingsgesprek met een bedrijf naar keuze.

Ambitie Academy

Het Ambitie JobCafé is echter meer dan gesprekken met werkgevers, het is ook de plek voor een goede dosis zelfreflectie. In de Ambitie Academy, onderdeel van het JobCafé, kunnen bezoekers écht aan hun skills werken. PitchToWork leert pitchen in dertig minuten. Arjen van Leeuwen stelt dat je moet stoppen met schrijven en vooral kennis moeten maken. Bijzonder is de bijdrage van Hans de Graaf die het brein ‘aan’ zet, hij focust op het nemen van beslissingen door een goede balans te vinden tussen logica en intuïtie. Openingstijden:  Woensdag 18 oktober 10.00 – 17.00 uur Donderdag 19 oktober 10.00 – 17.00 uur Gratis entree. Aanmelding: ambitie.nl/jobcafe.

Auteur

Marc Jansen