Appelfeest bij Toentje in Oosterparkwijk

GRONINGEN

Natuur en Milieufederatie Groningen en Toentje hebben voor zondag 22 oktober het Appelfeest georganiseerd. Plaats van handeling is het terrein van Toentje in de Oosterparkwijk.

Het Appelfeest is georganiseerd ‘ter voorkoming van verspilling en ter ere van appel’. De Sappers komen met hun ‘rondreizende oogstpers’ om de appeloogst van bezoekers te persen tot lang houdbaar sap. Doggerland Craft Cider verwerkt de appels tot cider.

Appelprogramma

Het appelprogramma voorziet ook in een bakwedstrijd, getiteld: ‘Heel Groningen Bakt’. De opbracht: bak een appeltaart van lokale appels. ’Het Bakmeisje’ Saakje en ‘Heel Holland Bakt’-winnares (2015) Sarena Solari zijn de juryleden. Aanmelding: eetbarestadgroningen.nl/appelfeest/heel-groningen-bakt-appeltaart/. Verder determineren de ‘appeldokters’ van de Pomologische Vereniging en de Vrienden van het Oude Fruit meegebrachte appels, staat een markt met kramen van Doggerland Craft Cider, ZummerCider, De Baggelhof, Landschapsbeheer Groningen en de Streekboer Groningen geprogrammeerd en staan workshops cider maken gepland. Kinderen kunnen worden geschminkt tot appeltje, meedoen aan een kleurplaatwedstrijd en meedenken over een passende naam voor de nog naamloze mascotte van het Appelfeest. Hun energie kunnen ze kwijt tijdens het strobalen springen of op de blender bike. Even bijkomen kan in de appelboekenhoek.

Hete Bliksem

Om 17.00 uur kunnen bezoekers voor € 8,50 aanschuiven voor een bord stamppot appel, oftewel Hete Bliksem, verzorgd door Cook-ing. Aanmelding: spits-online.nu/platform/tBuASLDtn1V0qRm6lXfT.
Het Appelfeest duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

Auteur

admin