Groniek viert vijftigjarig bestaan met symposium

GRONINGEN

Historisch Tijdschrift Groniek bestaat vijftig jaar. Dit wordt donderdag 19 oktober in het Van Swinderen Huys in Groningen gevierd met een lustrumsymposium met als thema ‘Nostalgie’.

Groniek, opgericht in 1967, is een onafhankelijke stichting waarvan de redactie bestaat uit studenten Geschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen. Groniek is uitgegroeid van een faculteitsblad tot een wetenschappelijk historisch tijdschrift met landelijke bekendheid. Bijdrages van prominente historici uit binnen- en buitenland, zoals Hayden White, Maarten van Rossem en Jonathan Israël, maken Groniek tot een breed gelezen tijdschrift. Groniek wijdt zich aan actuele en relevante thema’s die vanuit historisch oogpunt bekeken worden. In de laatste jaren heeft dit geresulteerd in spraakmakende nummers als Gewelddadig Verleden, Barbaren en Hollands Licht.

Symposium

Op het lustrumsymposium staan plenaire lezingen geprogrammeerd van oud-redactielid prof. dr. Frank Ankersmit en oud-premier Dries van Agt. Daarnaast zijn er workshops, een borrel, muziek en een lustrumdiner voor alle oud-redactieleden. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.groniek.nl.

Auteur

admin