Dorantes Trio naar De Oosterpoort

GRONINGEN

Het Dorantes Trio geeft woensdag 8 november een concert in De Oosterpoort in Groningen.

Dit trio bestaat uit flamencopianist David Peña Dorantes, contrabassist Francis Posé en percussionist Javier Ruibal.

David Peña (Dorantes)

De Spaanse flamencopianist en componist David Peña – of Dorantes zoals zijn bijnaam luidt – speelde met zijn opvallende jazzy benadering van traditionele flamenco al kasten vol onderscheidingen bij elkaar. Dorantes omschrijft zijn genre als ‘Freejazz Flamenco’. De formatie Dorantes Trio zoekt de grenzen op binnen Noord-Afrikaanse invloeden afgewisseld met flamenco en latin jazz.

El Tiempo Por Testigo

Dorantes’ vorige albums ‘Orobroy’ (1998), ‘Sur’ (2001) en ‘Without walls!’ (2012) waren zeer succesvol. Op het onlangs verschenen album ‘El Tiempo Por Testigo’ presenteert Dorantes’ naast vernieuwde versies van bestaande nummers ook enkele nieuwe releases. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten (à 20 euro) zijn verkrijgbaar bij De Oosterpoort en via de-oosterpoort.nl.

Auteur

admin