NNO speelt topstukken Oost-Europese componisten

GRONINGEN

Het Noord Nederlands Orkest (NNO) speelt vrijdag 20 oktober in De Oosterpoort in Groningen topstukken van Oost–Europese componisten.

Op het programma staat onder meer ‘Mysteries of the Macabre’, gezongen door sopraan Sara Hershkowitz. De performance met Hershkowitz trok veel bekijks op Lowlands 2017.

Bucketlist-concert

Het NNO staat vrijdag 20 oktober onder leiding van dirigent John Axelrod, leerling van Leonard Bernstein. Het orkest de bezoeker mee in een achtbaan van absolute topstukken van Oost-Europese componisten. Dit ‘bucketlist’-concert opent met de sprookjesopera ‘Ruslan en Ludmilla’ van de Russische componist Glinka. De achtbaan voert verder langs muzikale hoogtepunten van Sjostakovitsj, met Daniel Müller-Schott als cellist. Na de pauze verschijnt sopraan Sara Hershkowitz op het podium. ‘Mysteries of the Macabre ‘is een bundeling van drie aria’s uit een opera van Ligeti. Zangeres en orkestmusici zingen, spelen én acteren in deze performance. De achtbaan komt na de laatste compositie van Rachmaninov tot stilstand. Zijn ‘Symfonische Dansen is de muziek van de weemoed.

Sara Hershkowitz

De Amerikaanse Sara Hershkowitz studeerde zang aan de Manhattan School of Music in New York. Ze won de publieksprijs van de Klassik-Mania Vocal Competition in Wenen en werd door het tijdschrift Opernwelt tweemaal genomineerd voor de titel Singer of the Year. Sara Hershkowitz werd van 2007 tot 2012 aangesteld als principle artist aan de Opera Bremen. Ze zong ook onder andere bij de Hamburger Staatsopera, de New Israeli Opera en de Opera National de Lorraine. In 2012 nam ze bij het Franse label Zig Zag Territoires haar eerste commerciële cd op van ‘Zanaida’ van J.C.Bach .
Aanvang: 20.15 uur. Kaartverkoop: nno.nl.

Auteur

admin