Nieuw theatertalent in schijnwerpers Stadsschouwburg

GRONINGEN

Rudolphi Producties staat dinsdag 24 oktober met het programma ‘Het Debuut’ in Stadsschouburg Groningen.

Rudolphi Producties biedt pas afgestudeerde theatertalenten met dit programma de kans hun werk te tonen aan het landelijke publiek. Dat gebeurt in een tournee van 24 voorstellingen. Om het programma een kader te geven en het publiek te leiden reist een gastvrouw mee met het gezelschap. Dit jaar is dat programmamaker Louise de Koning. De voorstellingen van ‘Het Debuut 2017’ zijn: ‘The Place to Be’ van Koen van der Heijden en & Hidde Aans-Verkade, ‘What sounds like now’ van Nick Livramento Silva en Joey Schrauwen, en ‘The Seed of Life’ van Romano Haynes.

The Place to Be

‘The Place to Be’ van Koen van der Heijden en & Hidde Aans-Verkade van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam (Mime) gaat over het ploeteren van de mens, waarin de grenzen van het lichaam worden opgezocht. In een ogenschijnlijk zinloze exercitie van tillen, slepen, vallen en opstaan zitten twee mannen vast in een absurde en lege wereld, volledig afhankelijk van elkaar. Meedogenloos en teder tegelijk, een gevecht zonder agressie.

What sounds like now

Een kale ruimte, twee mannen en een spreekgestoelte zijn de ingrediënten voor ‘What sounds like now’ van Nick Livramento Silva en Joey Schrauwen (Toneelschool, ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem / Performance, Toneelacademie Maastricht). In dertig minuten ontvouwt zich een gevecht met taal, een strijd tegen prestatiedruk, een zoektocht weg van de zelfcensuur. De mannen hebben voor zichzelf een theatrale valstrik gezet, waaruit zij zich voor het luisterend oor van het publiek proberen te ontworstelen.

The Seed of Life

‘The Seed of Life’ vertelt het persoonlijke verhaal van Romano Haynes (Toneelacademie Maastricht). Een kind van twee culturen, Kaapverdisch en Surinaams. Het verhaal raakt aan hoe wij ons allemaal verhouden tot onze afkomst en onze ouders. ‘The Seed of Life’ is een eerbetoon aan de moeder, haar warmte, kracht en eindeloze doorzettingsvermogen.
Aanvang: 20.15 uur. Kaarten: www.de-oosterpoort.nl of 050 - 368 0 368.

Auteur

admin