Lezing Luuk van Middelaar over nieuwe politiek Europa

GRONINGEN

Luuk van Middelaar geeft donderdag 19 oktober in het Academiegebouw een lezing, getiteld: ‘Brexit, Trump and The New Europe’.

In deze lezing analyseert Van Middelaar op basis van zijn nieuwe boek ‘De nieuwe politiek van Europa’ hoe Europa ontwaakt in het tijdperk Trump. Wat betekent dat voor de banden met de VS, Rusland, Turkije en Afrika?

Luuk van Middelaar

Luuk van Middelaar is politiek theoreticus en historicus. Hij is hoogleraar EU-recht en Europese Studies aan de universiteiten van Leiden en Leuven. Ook is hij politiek commentator voor NRC Handelsblad en De Tijd. Hij was speechschrijver en adviseur van Herman van Rompuy, oud-president van de Europese Raad. In 1999 publiceerde hij zijn eerste boek, ‘Politicide’. Zijn nieuwste boek ‘De nieuwe politiek van Europa’ is zojuist verschenen.
De (Engelstalige) lezing, die is georganiseerd door Studium Generale in samenwerking met SIB Groningen, begint om 20.30 uur. Na de lezing signeert Luuk van Middelaar zijn boek in de stand van Boekhandel Van der Velde.

Auteur

admin