Stichting Peerd met ‘OP DRIFT’ in Grand Theatre

GRONINGEN

Stichting Peerd staat zondag 22 oktober tweee keer met de voorstelling ‘OP DRIFT’ in het Grand Theatre in Groningen.

In deze docuvoorstelling draaft Theo de Groot door 30.000 jaar Groninger migratiegeschiedenis. Hij zoekt antwoorden op de vragen: wat drijft de mens om in Groningen zijn heil te zoeken en waarom Groningen te verlaten? ‘OP DRIFT’ wordt in het Nederlands gespeeld en in het Gronings gezongen. De muziek is in handen van Arnold Veeman. Ingejan Ligthart Schenk tekende voor de eindregie.

Coproductie met Grand Theatre

‘OP DRIFT’ is een coproductie met het Grand Theatre. Het theater buigt zich deze maand, samen met verschillende theatermakers, over de vraag ‘waar voel je je thuis?’. In het Grand Theatre, maar ook op locatie in de stad, wordt een speciaal programma gepresenteerd van voorstellingen en randactiviteiten. ‘OP DRIFT’ is de tiende voorstelling van Peerd. De voorstelling gaat vanaf januari 2018 op tournee. ‘OP DRIFT’ wordt financieel gesteund door het Huis van de Groninger Cultuur, het Scholten Kamminga Fonds en het Roode-, of Burger Weeshuisfonds.
De voorstellingen beginnen om 14.30 uur en om 20.30 uur. Kaartverkoop: grandtheatre.nl.

Auteur

admin