Oogdag in Hampshire Hotel-Plaza Groningen

GRONINGEN

De Oogvereniging heeft voor zaterdag 21 oktober de Oogdag Groningen georganiseerd. Plaats van handeling is Hampshire Hotel-Plaza Groningen.

Op het programma staan lezingen en workshops over leven met een oogaandoening of visuele beperking. Twee oogspecialisten van het UMCG geven een lezing over onderzoek en behandeling van veel voorkomende oogaandoeningen. Professor Nomdo Jansonius vertelt over de problemen met licht- en donkeradaptatie bij mensen met glaucoom. Oogarts Angela Huiskamp spreekt over de behandeling van vocht in de macula met injecties.

Workshops

In de workshops worden innovatieve hulpmiddelen voorgesteld of wordt ingezoomd op de impact van een oogaandoening. Verder zijn er stands met hulpmiddelen en staan medewerkers van adviescentra voor slechtzienden en blinden klaar om alle vragen over slechter zien te beantwoorden. Speciale aandacht is er voor de dubbele beperking in horen én zien.

Oogdag Groningen

De Oogdag Groningen duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Entree: gratis. Zie www.oogvereniging.nl/oogdaggroningen voor de volledige programmering. Aanmelden: groningen@oogvereniging.nl of 050 - 589 26 15.

Auteur

admin