Briljanten huwelijk in Goudflat

GRONINGEN

Tjaard en Giena Koerts waren maandag 65 jaar getrouwd. Dit briljanten huwelijk wordt zaterdag gevierd in De Waterburcht in Eelde.

De 83-jarige Aiko Tjaard (roepnaam Tjaard) Koerts en de nu nog 81-jarige Giena Jacoba Siesling (volgende week woensdag wordt ze 82) zijn beiden echte Stadjers. Meneer Koerts zag het levenslicht aan het Winschoterdiep in Stad, zijn latere vrouw werd geboren in de Rijnstraat.

Eerste kus in de bus

De twee leerden elkaar kennen tijdens een busreis naar een kerk in Oldenburg; al op de terugreis kusten ze voor het eerst. Na hun huwelijk op 16 oktober 1952 woonden ze aanvankelijk bij Tjaard Koerts’ ouders aan de Bedumerweg. Na enkele jaren verhuisen ze naar de Visserstraat, uiteraard in Stad. Deze eerste eigen plek verruilden ze vervolgens voor de Griffiestraat, om daarna nog een keer te verhuizen, naar de Magnesiumlaan. Nu wonen ze - nog steeds zelfstandig - in de Goudflat in Vinkhuizen. Tjaard Koerts werkte als installateur bij GTI. Daarnaast runden Tjaard en Giena samen enkele jaren Schoonmaakbedrijf Koerts, waarmee ze kantoorpanden schoonmaakten.

Zes dochters en een zoon

Het echtpaar kreeg zes dochters - de in Engeland en Canada woonachtige dochters zijn er zaterdag ‘gewoon’ bij - en een zoon. Zij zorgden voor elf kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. De beide echtelieden verkeren in goede gezondheid en zijn nog steeds zeer gelukkig samen.

Auteur

Marc Jansen