Finalisten Cameretten Festival 2017 naar De Oosterpoort

GRONINGEN

De finalistentournee van Cameretten Festival 2017 doet donderdag 5 april 2018 De Oosterpoort in Groningen aan. De kaartverkoop start vrijdag 20 oktober om 10.00 uur.

Een groep studenten organiseerde het caberetfesitval, vernoemd naar een plein in hartje Delfs, in 1966 voor het eerst. Cameretten Festival groeide vervolgens uit tot één van de grootste cabaretfestivals van Nederland. Duizenden mensen waren er getuige van de eerste stappen op cabaretgebied van onder anderen Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Daniël Arends. 52 jaar later is het festival nog steeds hét platform dat jong cabarettalent herkent, begeleidt en presenteert aan het grote publiek.

Finalisten

De finale van Cameretten Festival 2017 is 25 november in het oude Luxor Theater in Rotterdam. De drie finalisten komen donderdag 5 april naar De Oosterpoort. Onder anderen de volgende cabaretiers gingen de jonge talenten van Cameretten 2017 voor: Herman Finkers, Bert Visscher, Theo Maassen, (Hans) Teeuwen & Smeenk, Plien & Bianca, Marc-Marie Huijbregts, Guido Weijers, Jandino Asporaat en Daniël Arends.
Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie/ kaartverkoop (à 14 euro): de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen