'Mata Hari Klassiek: pop-upexpositie Klassieke Academie

GRONINGEN

De Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen houdt vrijdag 20 oktober open huis/ pop-upexpositie.

Belangstellenden kunnen vanaf 15.00 uur in de Paradijsvogelstraat 16 de resultaten bekijken van een projectweek rondom de expositie in het Fries Museum in Leeuwarden over het leven van Mata Hari: 'Mata Hari, de mythe en het meisje'.

Niels Smits van Burgst

De studenten van de Klassieke Academie volgen vier dagen lang masterlessen van de gerenommeerde kunstenaar Niels Smits van Burgst. Hij vindt het onderwerp op zich niet belangrijk. "Het gaat erom wat je naar aanleiding van het onderwerp wilt laten zien en hoe je dit doet. Het is de zware taak van de studenten zich een voorstelling te maken van Mata Hari en een vormgeving te zoeken die haar past, suggestief, zonder al te verhalend te worden. Ik hoop straks te kunnen zién wie Mata Hari was."

Auteur

Marc Jansen