Media- en filmfestival Cinekid in Groninger Forum

GRONINGEN

De locatie Hereplein van het Groninger Forum is van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 oktober toneel van het media- en filmfestival Cinekid.

Het Groninger Forum presenteert tijdens Cinekid een rijtje uiteenlopende films: ‘De Kleine Prins’ naar het wereldberoemde boek, de fantasierijke animatiefilm ‘Ted Sieger's Molly Monster’, superheld ‘The Invisible Boy’, of de hondenheldfilm ‘Paw: de reddingshond’. En dan is er nog ‘De kleine grijze tractor en de dansende geit’, ‘De Geheime Club van Soepstad’ én de spiksplinternieuwe kinderfilm ‘Dikkertje Dap’. Het festival is voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar. Voor iedere leeftijdscategorie is er wel een film.

Medialab

Zaal 2 van het Groninger Forum biedt onderdak aan speel- en doetuin het Medialab. Elk hoekje van de zaal is gevuld met een speeltuig of een installatie. De kinderen kunnen zich uitleven in een 3D-tekenstudio, een animatiefilmpje maken, een racebaan bouwen of het heelal verkennen in een UFO.

Maaklab

De bovenfoyer wordt omgetoverd tot Maaklab, waar bezoekers verschillende mini-workshops kunnen volgen. Ze maken er hun eigen stickers, buttons of paper circuit.
Meer informatie/ kaartverkoop: www.groningerforum.nl/cinekid.

Auteur

Marc Jansen