Politieke thriller 'The Nile Hilton Incident' in VERA Zienema

GRONINGEN

In VERA Zienema wordt dinsdag 24 oktober de politieke thriller 'The Nile Hilton Incident' vertoond. Deze film van de Zweedse regisseur Tarik Saleh werd op het Sundance Film Festival beloond met de grote juryprijs voor drama.

De film gaat over Noredin, een doorsnee politierechercheur in Caïro. Hij vult zijn salaris aan door kleine criminelen af te persen en met steekpenningen van straathandelaren en huisjesmelkers. In een maatschappij die op de rand van de afgrond staat weet hij zich staande te houden met drank en drugs. Op een nacht krijgt hij een moordzaak toegewezen. Het lijk van een zangeres is gevonden in het Nile Hilton Hotel. Aanvankelijk lijkt het om een crime passionel te gaan, maar al snel leidt het spoor naar de Egyptische machtselite. Aanvang: 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen