Prins Claus Conservatorium neemt nieuwbouw in gebruik

GRONINGEN

Het Prins Claus Conservatorium, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen, neemt maandag 30 oktober zijn nieuwbouw aan de Meeuwerderweg in gebruik.

De studierichtingen Jazz en CMS worden in de herfstvakantie van de Radesingel naar het nieuwe gebouw verhuisd. Vanaf dat moment zijn alle opleidingen van het conservatorium samen onder één dak; voor het eerst sinds lange tijd.

Kop Oosterparkwijk

Met de nieuwbouw heeft de kop van de Oosterpoortwijk een gebouw gekregen dat de contouren laat zien van de historische gevels van de panden die zijn gesloopt. Tegelijkertijd heeft het gebouw een moderne uitstraling. Dat dankzij De gouden platen die de hoger gelegen niveaus markeren.

Interactie met omgeving

BDG Architecten uit Zwolle werkte de opdracht uit een gebouw van internationale allure te ontwerpen; een gebouw dat de interactie van het conservatorium met de omgeving stimuleert. Door grote raampartijen te creëren is direct zichtbaar dat er in het gebouw muziek gemaakt wordt en met de jazzclub op straatniveau wordt het gebouw toegankelijker gemaakt voor buurtbewoners en stadjers. Behalve de jazzclub zijn in de nieuwbouw een tweede klassieke concertzaal, een opnamestudio en extra leslokalen verwezenlijkt.

Nieuw adres

Met ingang van 30 oktober wijzigt het adres van het conservatorium van Veemarkstraat 76 naar Meeuwerderweg 1. Burgemeester en wehouders van Groningen hebben daarvoor toestemming verleend. Het nieuwe adres past bij de locatie van het gebouw aan de kop van de Meeuwerderweg en vergroot de vindbaarheid. De tijdelijke ingang aan de Palmslag 20 wordt afgesloten.

Open dag

Het Prins Claus Conservatorium houdt zaterdag 11 november open huis op de nieuwe locatie. Voor buurtbewoners wordt in december een burenmiddag gehouden. De officiëe opening van het gebouw is 15 februari 2018.

Auteur

Marc Jansen