Social Impact Day Noord in Groninger Forum

GRONINGEN

In het Groninger Forum wordt woensdag 1 november de Social Impact Day Noord (SIDN) gehouden.

Dit evenement gaat over sociaal ondernemen in Noord-Nederland: ondernemen met economisch succes én maatschappelijke impact.Het nieuwe ondernemen begint nu De SIDN beleeft zijn tweede editie. Vorig jaar bezochten ruim tweehonderd ondernemers, beleidsmakers, bestuurders en onderzoekers de eerste Social Impact Day Noord. Steeds meer ondernemers zien de noodzaak van sociaal ondernemen. Maar wat veelal ontbreekt, zijn concrete handvatten, kennis en contacten. Hier komt Social Impact Day Noord in beeld.

Keynotes

Het evenement begint plenair, met een opening door de wethouders Mattias Gijsbertsen en Roeland van der Schaaf, én keynotes door Ruud Koornstra (groene innovator en eerste Energiecommissaris Nederland) en Camillia Marcus-Dew (oprichter van het Britse The Soap Co. en voorvechtster van conscious consumerism). Het middagprogramma biedt vijftien verdiepingssessies van elk 45 minuten: talkshows, lezingen, themasessies en workshops, met de nadruk op interactie en concrete voorbeelden met en van ondernemers. Thema’s zijn onder meer: Circulair ondernemen (New Marble), Innovatie in de zorg (Staatsbosbeheer, Omapost), Social Return (EDC, Topbrands, HRM), Arbeid als missie/ product als middel (Meubelgoed, deBesteEHBOdoos), Food for Thought (The Dutch Weed Burger, Kromkommer), Sociale Cohesie (De Verenigbare Club, Wijkbedrijf, WeHelpen) en praktische lessen over de juridische kant van sociaal ondernemen en het inzichtelijk maken van impact.

Open podium

Tijdens een open podium kunnen ondernemers hun vraag aan een zaal vol experts stellen en in een werksessie gaan bezoekers concreet aan de slag. In drie talkshows, onder leiding van dagvoorzitter Linda Vermaat, gaan regionale ondernemers en bestuurders in gesprek over de agenda voor Noord-Nederland en hoe de sector sociaal ondernemen verder vooruit te helpen. SIDN sluit af met een netwerkborrel met matchmaking om ondernemers onderling, maar ook met het onderwijs en de overheid te verbinden.

Impact Award 2017

Belangrijk programmaonderdeel is de uitreiking van de Social Impact Award aan de meest veelbelovende sociale onderneming uit Noord-Nederland. De prijs bestaat uit € 1500, een coachingstraject ter waarde van € 10.000, samengesteld door de partners van de dag, en veel publiciteit.
Meer informatie: socialimpactdaynoord.nl.

Auteur

Marc Jansen