‘The Great Downhill Journey of Little Tommy’ in De Oosterpoort

GRONINGEN

In De Oosterpoort in Groningen wordt vrijdag 27 oktober ‘The Great Downhill Journey of Little Tommy’ gespeeld.

‘The Great Downhill Journey of Little Tommy’ is een productie van Jonas Vermeulen en Boris van Severen. Het stuk vertelt het verhaal van Tommy in songs en tekeningen. Kleine Tom woont in een stad op de heuvel. Hij wil de zee zien en fietst naar beneden. Opgroeien, de wereld ontdekken, zelfstandig worden. Tommy komt eigenaardige mensen tegen. Maffe stoere werkmensen, een jager die mis schiet, een mythische vrouwenverschijning, een man die zijn drinkbus zou moeten vullen …

Tekeningen

Al die figuren worden nog eigenaardiger door de songs waarin zij voorkomen, en ook door de tekeningen die tijdens de voorstelling worden getekend op het doek tegen de achtergrond. Sara Yu Zeebroek (dochter van Kamagurka) brengt met kwast gefragmenteerde figuren aan, hoofden met grote ogen, zwaaiende benen, éénvoeters, dingetjes, tussen sterretjes en boven golven. Na haar tekenwerk ontpopt Sara Yu zich ook nog als zangeres. De Engelse songteksten worden in de boventiteling geprojecteerd, en zo wordt duidelijk welk personage het gezongen woord heeft.

Muziek

De vloer wordt gevuld met muziekinstrumenten en met vier muzikanten in het zwart. Thomas Deckx en Pieter-Jan Jansen blijven achter op het toneel. Vooraan staan Jonas Vermeulen achter het keyboard en Boris Van Severen met gitaar. Ze zingen, ze schreeuwen, ze praten zacht – ze spelen met heel veel mimiek, grimassen en een sprekend bewegend lichaam.
Aanvang: 20.15 uur.

Auteur

Marc Jansen