Wereldberoemd Cuarteto Quiroga naar De Oosterpoort

GRONINGEN

Het Spaanse strijkkwartet Cuarteto Quiroga geeft woensdag 1 november een concert in De Oosterpoort in Groningen.

Op het programma staan Haydns ‘Strijkkwartet op. 33/5' en ‘La oración del Torero’ van Joaquin Turina.

Strijkkwartet

Het naar Manuel Quiroga Losada vernoemde strijkkwartet staat bekend om zijn prachtige toon, dynamiek en originele benadering van de strijkkwartet-muziek. Het in 2003 opgerichte kwartet was tien jaar quartet-in-residence van het Cerralbo Museum in Madrid. Recentelijk heeft het zijn plaats gevonden in de Palatine Stradivarius-collectie van het Koninklijk Paleis in Madrid. Cuarteto Quiroga bestaat uit Aitor Hevia (viool), Cibrán Sierra (viool), Josep Puchades (altviool) en Helena Poggio (cello).

Kaartverkoop

Het concert, dat is georganiseerd door de Groningsche Muziekvereeniging, vindt plaats in de Kleine Zaal van De Oosterpoort. Aanvang: 20.15 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.groningsemuziekvereniging.nl, kamermuziek.groningen@gmail.com en aan de kassa van De Oosterpoort.

Auteur

Marc Jansen