Expositie Bo Scheeringa in Fotogalerie Lichtzone Groningen

GRONINGEN

In Fotogalerie Lichtzone Groningen is van 1 tot en met 26 november de expositie ‘Ruim Leven’ van Bo Scheeringa te zien.

De provincie Groningen is de laatste jaren onlosmakelijk verbonden met aardbevingsproblematiek. Ondanks die aardbevingen zijn de mensen in het gebied erg honkvast en denken er niet over om zich ergens anders te vestigen. Bor Scheringa toont met verstilde landschapsfoto’s, portretten van bewoners en enkele gedichten de schoonheid van het gebied.

Bo Scheeringa

Bo Scheeringa’s fascinatie voor het landschap van het Groninger Hoogeland begon een jaar of tien geleden met het maken van ansichtkaarten van Onderdendam en omgeving, voor een winkeltje dat zij in die tijd runde. Het landschap bood veel inspiratie tot fotograferen, een passie werd geboren. Om dit nog beter vorm te kunnen geven ging Scheeringa studeren aan de Fotoacademie.

Auteur

Marc Jansen