‘Favorieten, zeven kunstenaars en hun muze’ in galerie MooiMan male-art

GRONINGEN

In galerie MooiMan male-art in Groningen wordt zondag 22 oktober de expositie ‘Favorieten, zeven kunstenaars en hun muze’ geopend.

Met deze expositie probeert de galerie de vraag te beantwoorden of de man muze kan zijn. Zeven kunstenaars tonen hun favoriete muze in de vorm van schilderkunst, fotografie en beeldhouwkunst. De deelnemende kunstenaars zijn Farrand Bloch (foto’s), Wilfried Van Gaver (olieverfschilderijen), Wim Heldens (olieverfschilderijen), Marcel Joosen (beelden), Jaap de Jonge (foto’s), Edgar Saillen (olieverfschilderijen) en Peter Schauwecker (olieverfschilderijen en aquarellen).

Opening

De expositie wordt om 16.00 uur geopend door André van de Nadort, oud-burgemeester van Ten Boer. Dat is niet toevallig. Ten Boer is één van de meest door aardbevingen getroffen regio’s in de provincie Groningen. Galerie MooiMan male-art heeft drie jaar geprocedeerd voor vergoeding van aardbevingsschade. De expositie loopt tot en met 10 december.

Auteur

Marc Jansen