Goldberg Dag in De Oosterpoort

GRONINGEN

De Kleine Zaal van De Oosterpoort in Groningen is zondag 29 oktober vanaf 12.00 uur decor voor de Goldberg Dag. Publiek kan verschillende versies van de beroemde Goldbergvariaties van J.S. Bach beluisteren.

Een heel bijzondere uitvoering komt voor rekening van kamerkoor PA'dam en Collegium Delft: een uitvoering voor 16-stemmig koor en barokensemble in een bewerking van componist Gustavo Trujillo. PA'dam en Collegium Delft staan onder leiding van Maria van Nieukerken. De stem van J.S. Bach zelf is ook aanwezig tijdens de voorstelling. Cabaretier Vincent Bijlo vertolkt de stem van Bach aan de hand van fragmenten uit brieven van Bach.

Workshop

De voorstelling wordt voorafgegaan door een workshop van componist Gustavo Trujillo en dirigent Maria van Nieukerken. Deelnemers krijgen een kijkje krijgen in de 'componistenkeukens' van Bach en Trujillo. Ook gaan de deelnemers zelf fragmenten zingen. Deelname is gratis voor mensen met een kaartje voor de Goldberg Dag. Voorkennis of zangervaring is niet noodzakelijk. Aanmelding: info@opsb.groningen.nl.
De voorstelling begint om 16.00 uur. De workshop duurt van 14.30 tot 15.30 uur.

Auteur

Marc Jansen