Het Houten Huis verkoopt ‘backstageplekken’

GRONINGEN

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor ‘backstageplekken’ voor de voorstelling ‘Altijd Weer’ van muziektheatergezelschap Het Houten Huis.

Deze voorstelling wordt zowel donderdag 26 als vrijdag 27 oktober gespeeld in het Grand Theatre in Groningen.

Vanuit de coulissen

Acteurs die rennen, zich razendsnel omkleden, water over zichzelf heen gooien en schmink op hun gezicht smeren. Kortom: acteurs die zich klaarmaken voor de volgende scène. Dat zie je normaal gesproken juist niet tijdens een voorstelling. Muziektheatergezelschap Het Houten Huis brengt daar verandering in. Het biedt een beperkt aantal bezoekers de kans de voorstelling vanuit de coulissen te bekijken in plaats van vanaf de tribune. “Het is interessant en bijzonder grappig om te zien wat we allemaal - in stilte - moeten doen om op tijd klaar te staan voor de volgende scène. Soms moet je binnen een paar seconden iets voorbereiden en dan zonder te vallen, met je gezicht in de plooi weer op het toneel te zien zijn”, vertelt David van Griethuysen, zakelijk leider van Het Houten Huis én acteur in ‘Altijd Weer’.

Voorwaarden

Belangstellenden kunnen zich via de website van Het Houten Huis opgeven voor de ‘backstageplekken’. Hier is wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo zijn er maar twee plekken per voorstelling beschikbaar en moeten de ‘backstagegasten’ de voorstelling al een keer gezien hebben. Bovendien komen alleen volwassenen in aanmerking. Van Griethuysen: “Dat komt omdat het heel belangrijk is dat er geen geluid gemaakt wordt, want het andere publiek mag je natuurlijk niet zien of horen. Dus: verboden te lachen!”

Auteur

Marc Jansen