‘dood en zo’ in Theater de Machinefabriek

GRONINGEN

Actrices en vriendinnen Annemarie Prins (84) en Eva Duijvestein (40) staan van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 oktober met de voorstelling ‘dood en zo’ in Theater de Machinefabriek in Groningen.

Toen Annemarie Prins (84) en Eva Duijvestein (40) elkaar een paar jaar geleden op de filmset van ‘Oorlogsgeheimen’ leerden kennen ontstond een intieme vriendschap. Al snel ontstond het idee om samen een voorstelling te maken. Annemarie Prins: “In die periode werd ik gediagnosticeerd met longkanker. En dan denk je, ja dat is het dan. En omdat ik theatermaker ben, wou ik dáár een productie over maken.”

Doodgaan wordt ontleed

‘dood en zo’ is een intieme, persoonlijke voorstelling waarin doodgaan wordt ontleed in even smartelijke als schaamteloos grappige taferelen. Vanuit verschillende hoeken begluren de actrices de dood. Hij heeft vele gezichten. Met de soms rauwe en vaak lichte tekst die Sophie Kassies maakte op basis van de opgetekende gesprekken tussen Prins en Duijvestein en in regie van NNT’er Hendrik Aerts, geven de boezemvriendinnen de bezoekers een kijkje in hun leven, vriendschap, angsten en wensen.

Kookpit

Kookpit opent deze dagen het restaurant en serveert alle avonden een herfstmenu. Het restaurant is steeds vanaf 18.00 uur open. Reserveren (verplicht): demachinefabriek@nnt.nl.
De voorstellingen beginnen om 20.30 uur. Kaartverkoop: nnt.nl/ doodenzo#agenda.

Auteur

Marc Jansen