G3 naar De Oosterpoort in Groningen

GRONINGEN

Gitaarvirtuoos Joe Satriani komt samen met zijn vakbroeders John Petrucci en Uli Jon Roth naar Groningen. De drie snarenkunstenaars staan zaterdag 31 maar t2018 in De Oosterpoort.

Satriani's G3 Tour gaat sinds 1996 met 's werelds grootste gitaristen de aarde rond. "Ik zou kunnen zeggen dat ik verbaasd ben over het langdurige succes van G3, maar dat ben ik niet", zegt Satriani. "Ik denk dat een deel van de charme zit in de chemistry van drie top gitaristen die het podium delen."

Joe Satriani

Joe Satriani wordt gezien als een van dé gitaarvirtuozen van eind vorige en begin deze eeuw. Hij speelde met Mick Jagger en Deep Purple, verkocht ruim tien miljoen platen en werd maar liefst vijftien keer genomineerd voor een Grammy Award.

John Petrucci

John Petrucci staat voornamelijk bekend als gitarist, producer, songwriter en oprichter van de metalband Dream Theater, die tweemaal voor een Grammy werd genomineerd. Ook was hij gitarist bij het veelgeprezen Liquid Tension Experiment. Als solo-artiest lanceerde hij een solo-album, ‘Suspended Animation’, onder zijn eigen label.

Uli Jon Roth

Uli Jon Roth wordt door velen beschouwd als één van de grootste gitaristen aller tijden. Als tiener maakte Uli al naam als lid van de Duitse supergroep Scorpions, waarmee hij vijf albums maakte. Uli Jon Roth wordt gezien als dé ontdekker van het neo-klassieke gitaarspel en beïnvloedde hiermee de jongere generatie topmuzikanten.
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 27 oktober om 10.00 via de website van De Oosterpoort. De tickets kosten € 52,50.

Auteur

Marc Jansen