Lucian Wester en Anne Green & Arjan de Nooij in SIGN

GRONINGEN

In SIGN in Groningen is zondag een expositie geopend met werk van Lucian Wester en Anne Green & Arjan de Nooij.

Deze tentoonstelling vindt plaats in het kader van Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie 2017. Thema van deze manifestatie is: ‘NUCLEUS – de verbeelding van wetenschap’.

Lucian Wester

Lucian Wester heeft een research-based werkmethode. Hieraan ten grondslag ligt een nieuwsgierigheid naar hoe onze wereld is geconstrueerd. In zijn boeken 'Imago Temporis' en 'Imago Libri' onderzoekt hij het fotografische medium; door ontrafelen en reconstrueren ontstaat een complex geheel dat de context en inhoud van foto’s verandert en ze een nieuwe betekenis geeft, vaak in filosofisch/ sociaal verband.
Lees verder na de afbeelding.
[caption id="attachment_74650" align="aligncenter" width="510"] Voorbeeld van het werk van Lucian Wester. Uit 'Imago Libri' (2016)[/caption]

Anne Geene & Arjan de Nooy

Anne Geene & Arjan de Nooy doen quasi-wetenschappelijke onderzoeken: wetenschappelijke facetten worden gecombineerd met typische fotografische eigenschappen. Camouflage, mimicry, serendipiteit, evenals verzamelen, anders rubriceren, recontextualiseren zijn aspecten die hun series/ uitgaves als 'Ornithologie' en 'AA fotowerken' kenmerken. Soms gebruikmakend van andermans archief maken ze daarbij nieuwe classificatiesystemen.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_74651" align="aligncenter" width="402"] Voorbeeld van het werk van Anna Geene & Arjan de Nooy.[/caption]
De expositie loopt tot en met 19 november 2017.

Auteur

Marc Jansen