‘OPDIEPEN’ in galerie Noord

GRONINGEN

In galerie Noord in Groningen wordt woensdag 25 oktober de tentoonstelling ‘OPDIEPEN’ geopend. Deze expositie toont het werk van de kunstenaars Jan Bodde, Aly Freije, Jantine Koppert en Friederike Linssen.

De werken van Jan Bodde ademen de sfeer van de schemering. De geschilderde ruimte is een imaginaire ruimte met een melancholieke ondertoon, waarin mensen, dieren en dingen maatloos en tijdloos figureren. De manier waarop de mens in wisselwerking met de natuur verkeert, de inherente kracht en energie en de mythes die we erover vertellen, vormen een rijke bron voor het werk van Jantine Koppert. Lijnen, gevormd door ineengevlochten draden, spelen een centrale rol in het werk en geven het transparantie.
Lees verder na de afbeelding.
[caption id="attachment_74663" align="aligncenter" width="287"] 'Dream Lake' van Jantine Koppert.[/caption] Friederike Linssen onderzoekt in haar tekeningen, lithografieën en olieverftechnieken op ongebleekt katoen het subtiele evenwicht in de natuur. Vanuit stilte en intuïtief waarnemen concentreert zij zich op de essentie, die zich in de cyclus van geboren worden en sterven manifesteert. De vormen die ontstaan zijn eenvoudig, monochroom en organisch van structuur.
Lees verder na de afbeelding.
[caption id="attachment_74664" align="aligncenter" width="522"] Voorbeeld van het werk van Friederike Linssen.[/caption] Aly Freije onderzoekt in de gedichten bij deze expositie de werking van herinneringen en hoe daar via de taal toegang tot te krijgen is. Zij ziet de taal als een vluchtstrook, waar ze moet stoppen, uitstappen en waar ze woorden en beelden oproept, waarna ze weer de rijbaan opgaat.
De tentoonstelling loopt tot en met 19 november.

Auteur

Marc Jansen