Stadsgesprek over Reformatie

GRONINGEN

De Nieuwe Kerk in Groningen is zaterdag 28 oktober toneel van een stadsgesprek over de Reformatie.

Dr. Harm Veldman en Pieter Bootsma belichten voor de pauze de Reformatie in Groningen vanuit historisch perspectief. Harm Veldman vertelt over drie voorlopers van de Reformatie in Stad: Praedinius, Wessel Gansfort en Rudolf Agricola. Pieter Bootsma vertelt over de Reformatie aan de hand van de bouw van de Nieuwe Kerk; de eerste als protestantse kerk gebouwde kerk in Groningen.

Stellingen op een deur spijkeren

Na de pauze spijkeren een hervormd-gereformeerde dominee, een pastoor, een remonstrantse dominee, een agnost en een Russisch-orthodoxe priester stellingen op een deur, waarna ze in gesprek gaan met de zaal. Er wordt een filmpje gedraaid, met impressies van Groningse scholieren die een Rooms-katholieke kerk en een protestantse kerk bezochten. Stef Tuinstra speelt muziek uit de tijd van de Reformatie.
Het stadsgesprek staat onder leiding van Ruth Peetoom. Tijd: 14.00 - 16.30 uur. Na het stadsgesprek wordt een tentoonstelling over de Reformatie geopend in de Martinikerk.

Auteur

Marc Jansen