Femke Bruinsma-bridgedrive levert 4400 euro op voor Stichting Metakids

GRONINGEN

De Femke Bruinsma-bridgedrive heeft 4400 euro opgebracht voor Stichting Metakids.

De drive, die zaterdag plaatsvond in het Denksportcentrum Groningen, stond voor de tweede keer geprogrammeerd. De sponsordrive is vernoemd naar Femke Bruinsma. De in Zuidhorn opgegroeide Femke was een gepassioneerd jeugdbridger. Zij werd in oktober 2007 ziek en overleed op 11 december 2007 op 20-jarige leeftijd aan een stofwisselingsziekte: het syndroom van Alpers.

Metakids

Stichting Metakids zamelt geld in voor onderzoek om zoveel mogelijk metabole ziekten – bij kinderen die met een metabole ziekte worden geboren gaat er iets mis met de chemische processen van hun lichaam – zo vroeg mogelijk te kunnen diagnosticeren om ze vervolgens te kunnen behandelen. Daarnaast wil ze zo snel mogelijk meer bekendheid in Nederland voor de ernst van het probleem en de feiten over de slopende metabole ziekten.

34 paren

Aan de tweede Femke Bruinsma-bridgedrive deden 34 paren mee. De drive werd gewonnen door het paar Jamilla Spangenberg en Chris Westerbeek. In de recreatieve groep waren Paul Klasen en Ernestina de Veij Mestdagh de besten.

Auteur

Marc Jansen