Informatieavond over blaaskanker in Martini Ziekenhuis

GRONINGEN

[caption id="attachment_74708" align="alignleft" width="120"] Uroloog Leon Wymenga. Foto: Jan Buwalda[/caption]

GRONINGEN - In het Martini Ziekenhuis in Groningen wordt maandag 6 november een interactieve informatieavond over blaaskanker gehouden. De urologen Leon Wymenga en Bart Schrier en een verpleegkundige vertellen over de innovatieve manieren waarop zij mensen met blaaskanker kunnen helpen.

Da Vinci-operatierobot

Blaaskanker is met ruim 3500 diagnoses per jaar één van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Hiervoor zijn verschillende behandelingen mogelijk. Eén daarvan is een operatie. Het Martini Ziekenhuis voert deze operatie sinds 2016 als enige ziekenhuis in Noord-Nederland uit met de ultramoderne Da Vinci-robot. Patiënten die met deze robot geopereerd worden, herstellen sneller en er is minder kans op complicaties.
Aanmelden: www.mzh.nl/blaaskanker.

Auteur

Marc Jansen