Laatste startnummers voor jubileumeditie Plantsoenloop

GRONINGEN

Voor de ‘Plantsoenloop by Night’ in Groningen zijn nog maar minder honderd startplekken beschikbaar.

Deze ‘Plantsoenloop by Night’ is een speciaal onderdeel van de Plantsoenloop op zaterdag 4 november. De avondloop is georganiseerd omdat het hardloopevenement in het Noorderplantsoen voor de zestigste keer plaatsvindt. De eenmalige ‘Plantsoenloop by Night’ start om 19.30 uur. Er kunnen maximaal vijfhonderd lopers meedoen.

60 jaar Plantsoenloop

Het jubileum van de Plantsoenloop wordt overdag gevierd met een bijeenkomst voor onder meer oud-winnaars, de gemeente, organisatoren en andere betrokken. Tijdens deze bijeenkomst wordt kort teruggeblikt op de historie van het evenement en wordt aandacht geschonken aan enkele instanties, waaronder het (dit jaar) aan Plantsoenloop verbonden goede doel: Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis zet zich in om het verblijf van kind en ouder in het Beatrix Kinderziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. De stichting doet dit onder andere door fondsen te werven, waarna projecten gefinancierd kunnen worden die als doel hebben het welzijn van zieke kinderen te bevorderen. Tijdens de Plantsoenloop worden EHBO-koffertjes en pleisters verkocht. Verder kunnen de deelnemers uiteraard geld doneren.

Onderdelen Plantsoenloop

Behalve voor de ‘Plantsoenloop by Night’ kunnen hardlopers zich ook nog voor de andere onderdelen van de Plantsoenloop inschrijven. Dit zijn:
  • Chiquita 1K Kidsrun;
  • Chiquita 2 km Scholierenloop;
  • 4 km Scholierenloop, Runnersworld Recreantenloop, Wedstrijdloop;
  • 8 km Runnersworld Recreantenloop, Wedstrijdloop.
Inschrijven: www.plantsoenloop.nl.

Auteur

Marc Jansen