Directeur Museum Belvédère geeft lezing in Groningen

GRONINGEN

Directeur Han Steenbruggen van Museum Belvédère in Oranjewoud geeft donderdag 2 november een lezing in de Remonstrantse kerk in Groningen. Onderwerp is de tentoonstelling ‘Constructivistische verbanden’ in ‘zijn’ museum.

In de 21 oktober geopende tentoonstelling ‘Constructivistische verbanden’ staan de verbanden tussen het constructivisme in Vlaanderen en Noord-Nederland centraal. De tentoonstelling geeft inzicht in die onderlinge relaties, maar laat vooral ook zien hoe rijk, gevarieerd en kleurrijk het constructivisme uit de periode 1922 - 1927 is.

Cruciale rol tijdschriften

In de relaties tussen noord en zuid speelden de tijdschriften Het Overzicht en De Driehoek een cruciale rol. Onder aanvoering van de redactieleden Jozef Peeters en Michel Seuphor brachten zij kunstenaars uit Nederland en Vlaanderen samen. Onder hen Theo van Doesburg, Wobbe Alkema, Karel Maes, Jan van der Zee en Carel Willink. De lezing, die is georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht, begint om 19.30 uur. Entree: € 12,50. Aanmelden: aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl of 050 - 318 8651.

Auteur

Marc Jansen