Kick-off Theaterwerkplaats De Wijk De Wereld

GRONINGEN

Wijkbedrijf Selwerd in de Groninger Bottelroosstraat is donderdag 2 november toneel van de eerste bijeenkomst van Theaterwerkplaats De Wijk De Wereld.

Theaterwerkplaats De Wijk De Wereld is een initiatief van De Oosterpoort & Stadsschouwburg, het Noord Nederlands Toneel/ Club Guy & Roni en de Wijkjury.

Verhalen die bewoners willen delen

In Selwerd-Paddepoel wordt samen met wijkbewoners een voorstelling gemaakt. Dat gebeurt in allerlei verschillende vormen: van theater, tot dans, muziek en film. De voorstelling gaat over de verhalen die bewoners willen delen. In juni krijgt de buurt de sleutel van de Stadsschouwburg Groningen, om daar een week lang de schouwburg het thuis van de wijk te maken en de voorstelling te tonen aan mede-Stadjers.

Meedoen

De Wijk De Wereld zoekt bewoners die mee willen doen. De theaterwerkplaats zoekt onder andere bewoners die hun verhaal willen delen, mee willen spelen, dansen en musiceren, maar ook gastvrouwen en -heren, decorbouwers of mensen die van koken houden. Bewoners gaan onder leiding van professionals uit de theaterwereld aan de slag.

Wijkdeskundigen

Het team van Theaterwerkplaats De Wijk De Wereld bestaat op dit moment uit een artistiek leider, een dramaturge en een marketing & productie medewerker. Allemaal professionals die ervaring hebben in de theaterwereld, maar nog niet eerder in Selwerd-Paddepoel hebben gewerkt. Daarom willen ze het team graag uitbreiden met wijkdeskundigen: bewoners uit de wijk, die precies weten wat er speelt in de buurt, en gedurende de komende maanden belangrijke sparringpartners zijn. Belangstellenden wordt gevraagd een mail ter sturen naar info@dewijkdewereld.nl óf naar de eerste bijeenkomst in Wijkbedrijf Selwerd te komen. Deze bijeenkomst op donderdagavond 2 november begint om 19.30 uur.
Meer informatie: www.dewijkdewereld.nl.

Auteur

Marc Jansen