Het Grote Gebeuren: festival voor lezers en schrijvers

GRONINGEN

De Groninger Forum Bibliotheek is zaterdag 4 november toneel van Het Grote Gebeuren. Tal van spraakmakende schrijvers komen voor dit ‘festival voor lezers en schrijvers’ naar Groningen.

Onder de gasten Charlotte Mutsaers en Tommy Wieringa. Van beide schrijvers is eind oktober een nieuwe roman verschenen. Schrijfster, dichter en kunstenaar Charotte Mutsaers verhaalt in haar nieuwe roman ‘Harnas van Hansaplast’ over haar broer die in 2001 dood werd aangetroffen in hun ouderlijk huis. Van Tommy Wieringa verscheen begin dit jaar ‘De dood van Murat Idrissi’. Recenter, 24 oktober, verscheen ‘De heilige Rita’. Over een vader en een zoon, en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp.

Dier in de literatuur

Ook onder onderen Özcan Akyol, Auke Hulst, Vonne van der Meer en Annelies Verbeke zijn te gast. Verder is er aandacht voor het dier in de literatuur. Schrijver-journalist Koos Dijksterhuis spreekt met Koos van Zomeren over diens meest recente boek ‘Alle vogels’, Eva Meijer spreekt over haar roman ‘Het vogelhuis’ en Bart Ramakers geeft een mini-college over het Middelnederlandse meesterwerk ‘Van den vos Reynaerde’. Daarnaast wordt teruggeblikt op het literaire werk van de omstreden auteur Richard Klinkhamer.

Stichting Literaire Activiteiten Groningen

Het Grote Gebeuren, dat is georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Groningen in samenwerking met het Groninger Forum, begint om 20.00 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.hetgrotegebeuren.nl.

Auteur

Marc Jansen